Aʻafiaga maualalo o le vevela ile Carbon Steel

O le carbon carbon e mafai ona avea ma se tasi o mea sili ona malosi e avanoa mo le fausiaina ma le faʻamalosia. Peitaʻi, e mafai lava ona aʻafia i aʻafiaga o le malulu o le tau. I nisi tulaga, o le gaosiga togafitiga o le uʻamea mafai faʻaleleia lona malosi ma atili ai faigata. Ae i se taimi mautinoa, e oʻo lava i le uʻamea faʻamaʻaina e mafai ona magaugau pe a malulu ua lava.

Aafiaga tineia
O le gaosiaina o uamea e le faigofie e pei o le faʻavevelaina o uʻamea ma faʻaliusuaina ia. E naʻo le faʻafaigofieina o le ulo uʻamea. Uamea carbon lelei alu i totonu o se gaioiga o le liusuavai, fausiaina ma vave faʻaliliuga. Lenei gaioiga o le vave tineia toe faʻafouina le molemoli fausaga o le carbon uamea, mafua ai ia atiina ae malosi faʻamau. O le iʻuga e sili atu le malosi, maʻa uʻamea e le vave gagalo ma faʻagaioia lelei le faʻatonuga. Uamea na gaosia e maluluina tineia mafai ona i ai se maaa e fa taimi sili atu nai lo masani liusuavai ma fausia uʻamea.

Faatinoga i le Malulu Faʻaalia i le
maualalo o le siosiomaga vevela e pei o fafo malulu e le mafua ai se faʻafuaseʻi suiga i le natura o carbon carbon. O le mea moni, ona o le elemeni eletise, uʻamea mafai ona teteʻe malulu sili atu nai lo isi mea. Peitai, i se taimi faapitoa i lalo o le aisa, o le uʻamea mafai ona liu aisa atoa. A tupu lena manatu faʻamoemoe i le tele o carbon i totonu o le sila. Mo mafuaʻaga aoga o le uʻamea o le a le faʻamalo i totonu o le tele o tulaga masani tau.

Faʻamamaina Aafiaga i le malulu
Carbon uʻamea leiloa lona fetuʻutuʻunaʻi pe a faʻaalia i le malulu, peitaʻi. O lenei tulaga, aʻo tumau uʻamea le uʻamea, mafua ai ona magaugofie ma faigofie ona pa. O le au fitafita a le US Liberty na latou mauaina lenei faafitauli i se auala faigata ona o vaʻa na mamafa i uta na amata ona vaeluaina i le taimi na malaga atu ai i vai malulu o Atelani i le Taua Lona II a le Lalolagi. Faʻapena foi le leaga leaga o Titanic. O lona iʻuga, o le kaponi uʻamea e manaʻomia e palu faatasi ma isi uʻamea e taofia ai le fetuutuunai i le malulu o le vevela. O uamea e le faʻafefiloiaʻi o le a oʻo atu i se tulaga magaugofie i lalo ifo o le -30 tikeri Celsius. Tele o vaega o le lalolagi e oʻo atu i le malulu o le vevela.

Uamea fausaga i le malulu
A uamea maua malulu e taumafai e atiina ae condencies. Lenei mafai ona avea ma taua faʻafitauli mo tufuga faʻaaogaina uʻamea mo le faʻavasegaina o le uʻamea ono latalata i pe faʻaalia i elemene. O le faʻaiuga o le vevela suia e mafai mafua mafua vai faʻaputuputu lea e mafai ona malaga i totonu o le fale, ma mafua ai i le mago pala po o le vai faʻaleagaina i le taimi.


Taimi Post: Jun-14-2017
WhatsApp Online talatalanoaga!