AISI 4340 çeliku | 36CrNiMo4 | 1,6511 | EN24 | 817M40 | SNCM439

AISI 4340 çeliku | 36CrNiMo4 | 1,6511 | EN24 | 817M40 | SNCM439

Përshkrim i shkurtër:

AISI 4340 çeliku është një medium të karbonit, të ulët aliazh çeliku i njohur për ashpërsinë e saj andstrength në seksionet relativisht të mëdha. AISI 4340 është gjithashtu një lloj Çelikë ofnickel krom molibden. 4340 aliazh çeliku është generallysupplied thekur me te zbutura në rangun tërheqje prej 930 - 1080 Mpa.Pre thekur me te zbutura 4340 Çelikë mund të jetë sipërfaqja më tej thekur nga zjarri apo forcim induksion dhe nga nitriding. 4340 çeliku ka goodshock dhe rezistenca e ndikimit, si dhe veshin dhe konsumuarit resistanc ...


 • Length: 3-5.8mm ose Përshtatje
 • Sipërfaqja: e zezë, peeled, ose të përafërt trajtë të
 • Trajtimi i ngrohjes: ajrit ftohjes, normalizuar, annealed, Q dhe T
 • Procesi i shkrirjes: EAF + LF + VD
 • Detail Product

  Produkt Tags

  AISI 4340 çeliku

  është një medium të karbonit, të ulët aliazh çeliku i njohur për ashpërsinë dhe e saj
  forcë në seksionet relativisht të mëdha. AISI 4340 është gjithashtu një lloj i
  nikelit Çelikë kromit molibden. 4340 aliazh çeliku në përgjithësi është
  furnizuar thekur me te zbutura në rangun tërheqje prej 930 - 1080 MAP.
  Para thekur me te zbutura 4340 Çelikë mund të jetë sipërfaqja më tej ngurtësohet ndonjë nga

  flaka apo forcim induksion dhe nga nitriding. 4340 çeliku ka të mirë
  shok dhe rezistenca e ndikimit, si dhe veshin dhe konsumuarit rezistencës në
  gjendjen thekur. AISI 4340 pronat çeliku ofrojnë butësi të mirë
  në gjendje annealed, duke e lejuar atë për të vendosur ose të formuar. Fusion dhe
  saldim rezistenca është e mundur edhe me çelik tonë 4340 aliazh. ASTM 4340

  material është përdorur shpesh ku Çelikë aliazh të tjera nuk kanë
  hardenability për të dhënë forcën e nevojshme. Për pjesë shumë të stresuar
  ajo është zgjedhje e shkëlqyer. AISI çeliku aliazh 4340 mund të machined nga
  të gjitha metodat e zakonshme.


  Për shkak të disponueshmërisë ASTM 4340 çeliku klasën është zëvendësuar shpesh
  me standardet evropiane bazuar 817M40 / EN24 dhe 1,6511 / 36CrNiMo4 ose Japan
  çeliku bazuar SNCM439. Ju keni të dhëna të detajuara e 4340 çelikut më poshtë.

  1. AISI 4340 çeliku Specifikimet dhe standardet përkatëse

  vend SHBA Britania Britania Japoni
  standard ASTM A29 EN 10250 BS 970 JIS G4103
  notat 4340 36CrNiMo4 /
  1,6511
  EN24 / 817M40 SNCM 439 / SNCM8

  2. ASTM 4340 Çeliqet dhe Equilvalents Përbërja kimike

  standard Gradë C Mn P S si ni Cr Mo
  ASTM A29 4340 0,38-0,43 0,60-0,80 0.035 0.040 0,15-0,35 1,65-2,00 0,70-0,90 0,20-0,30
  EN 10250 36CrNiMo4 /
  1,6511
  0,32-0,40 0,50-0,80 0.035 0.035 ≦ 0.40 0,90-1,20 0,90-1,2 0,15-0,30
  BS 970 EN24 / 817M40 0,36-0,44 0,45-0,70 0.035 0.040 0,1-,40 ... 1,00-1,40 0,20-0,35
  JIS G4103 SNCM 439 / SNCM8 0,36-0,43 0,60-0,90 0.030 0.030 0,15-0,35 1,60-2,00 0,60-1,00 0,15-0,30

  3. AISI Alloy Prona 4140 çeliku mekanike

  Prona Mechannical

  (Ngrohjes trajtohet Gjendja)

  kusht Pushtet seksion
  mm
  Forca elastik MPa Yield Forca
  MPa
  Elong.
  %
  Izod Ndikimi
  J
  Brinell
  ngurtësinë
  T 250 850-1000 635 13 40 248-302
  T 150 850-1000 665 13 54 248-302
  U 100 930-1080 740 12 47 269-331

  V 63 1000-1150 835 12 47 293-352
  W 30 1080-1230 925 11 41 311-375
  X 30 1150-1300 1005 10 34 341-401

  Y 30 1230-1380 1080 10 24 363-429
  Z 30 1555- 1125 5 10 444-

  vetitë termike

  Vetitë metrik perandorak
  zgjerim co-efikas termik (20 ° C / 68 ° F, mostër vaj ngurtësuar, 600 ° C (1110 ° F) kalit 12.3 mM / m ° C 6.83 μin / in ° F
  përçueshmëri termike (çeliku tipik) 44.5 W / mK 309 BTU në / hr.ft². ° F

  4. Falsifikim i 4340 Alloy Steel

  Ngroh

  çeliku 4340 për herë të parë, të ngrohur deri në 1150 ° C - 1.200 ° C maksimale për falsifikim,
  të mbajë deri sa temperatura është uniforme në të gjithë pjesën.

  Mos trillojnë

  nën 850 ° C. 4340 ka karakteristika të mira falsifikim, por kujdes duhet të
  merren kur të ftohjes si çeliku tregon sensibilitet për plasaritje.
  Pas operacionit fallsifikimit pjesë e punës duhet të jenë të ftohur sa më ngadalë sa

  të jetë e mundur. Dhe ftohje në në rërë ose gëlqere thatë rekomandohet etj

  5. AISI 4340 çeliku Grade Heat Treatment

  • lehtësimin e stresit

  Për

  para-thekur çeliku lehtësimin e stresit është arritur me ngrohje çeliku 4340
  në mes të 500-550 ° C. Ngrohjes në 600 ° C - 650 ° C, të mbajë deri sa temperatura

  është uniforme në të gjithë pjesën, thith për 1 orë në 25 mm seksion,
  dhe të ftohtë në ajër ende.

  • Pjekja

  Një

  kalit i plotë mund të bëhet në 844 ° C (1550 F) ndjekur nga të kontrolluara
  (furra) ftohje në një normë jo më shpejt se 10 ° C (50 F) në orë deri në

  315 ° C (600 F). Nga 315 ° C 600 F mund të jetë me ajër të ftohur.

  • kalitje

  AISI

  4340 aliazh çeliku duhet të jetë në ngrohjes trajtohet ose të normalizuar dhe ngrohje
  trajtuar gjendjen para kalitje. Temperatura kalitje për
  varet nga niveli forca e dëshiruar. Për nivele forcë në 260 -

  280 ksi varg kalit në 232 ° C (450 F). Për forcë në 125 - 200
  KSI varg kalit në 510 ° C (950 F). Dhe mos të kalit të 4340 Çelikë nëse
  ajo është në 220 - 260 varg forca ksi si kalitje mund të rezultojë në
  degradimin e rezistencës ndikimit për këtë nivel të fuqisë.

  Kalitje duhet të shmanget nëse është e mundur brenda intervalit 250 ° C - 450 ° C për shkak të lagështuar brishtësinë.

  • Flaka ose induksion forcim

  Siç u përmend më lart, para-thekur me te zbutura 4340 shufrat e çelikut apo pllaka mund të jetë sipërfaqja më tej thekur nga ose flakë ose me induksion forcim

  metodat që rezultojnë në një rast fortësi të madhe se Rc 50. AISI 4340
  pjesëve të çelikut duhet të jetë ndezur sa më shpejt të jetë e mundur për austenitic
  varg temperatura (830 ° C - 860 ° C) dhe thellësia kërkohet rast ndjekur nga
  një pus nafte ose të ujit të menjëhershëm shuarje, në varësi me ngurtësinë e nevojshme,
  madhësia e detalit / formës dhe marrëveshjet shuarje.

  Pas
  shuarje në dorë të ngrohtë, kalitje në 150 ° C - 200 ° C do të reduktojë stresin
  në rastin me efekt minimal në ngurtësinë e saj.

  All de-carburised material sipërfaqe pari duhet të hiqen për të siguruar rezultatet më të mira.

  • nitriding

  Thekur

  dhe nevrik 4340 aliazh çeliku mund të nitrided, duke i dhënë një sipërfaqe
  ngurtësinë e deri në Rc 60. Heat në 500 ° C - 530 ° C dhe të mbajë për të mjaftueshme
  herë (nga 10 deri në 60 orë) për të zhvilluar thellësinë e rastit. Nitriding

  duhet të pasohet nga ftohje të ngadaltë (nuk ka të shuar) reduktimin e problemit të
  shtrembërim. Nitrided klasën 4340 materialet e për këtë arsye mund të machined
  të madhësisë përfundimtare të afërt, duke lënë vetëm një ndihmë të vogël rëndë. Elastik

  Forca e bërthamës 4340 çeliku materiale zakonisht nuk është prekur që prej
  varg temperatura nitriding është përgjithësisht nën origjinal
  temperatura kalitje punësuar.

  ngurtësinë sipërfaqe të arritshme është 600 për 650HV.

  6. machinability

  Machining

  është bërë e mirë me aliazh çeliku 4340 në annealed ose normalizuar
  gjendjen dhe nevrik. Ajo mund të machined lehtësisht nga të gjithë konvencionale
  metoda të tilla si rrethore, duke e kthyer, shpimit etj Megjithatë ne e larta
  kushte forca e 200 KSI ose më të madhe machinability është vetëm nga

  25% në 10% atë të aliazh në gjendje annealed.

  7. Welding

  Saldim

  i çelikut 4340 në gjendje të thekur me te zbutura (si zakonisht
  jepet), nuk rekomandohet dhe duhet të shmanget nëse është e mundur,
  për shkak të rrezikut të shuajë plasaritje, si vetitë mekanike
  do të ndryshohet brenda bashkoj ngrohjes zonën e prekur.

  Nëse saldim

  duhet të kryhet, para-ngrohje për 200 deri në 300 ° C dhe për të ruajtur këtë, ndërsa
  saldim. Menjëherë pas saldim stresi lehtësimin në 550 në 650 ° C, para se

  të forcim dhe kalitje.

  Nëse saldim në thekur dhe
  gjendjen temperuar është me të vërtetë e nevojshme, atëherë pjesa e punës, menjëherë

  në ftohje në dorë të ngrohtë, duhet të jetë në qoftë se stresi është e mundur lirohet në 15 ° C

  nën temperaturën origjinal kalitje.

  8. Aplikimi i 4340 çelikut

  AISI

  4340 çelikut është përdorur në sektorët më të industrisë për aplikimet që kërkojnë
  forca të lartë elastik / jepnin shumë se 4140 të çelikut mund të sigurojë.

  Disa aplikacione tipike të tilla si:

  • Aircraft Landing Gear

  • automotive,

  • Naftës dhe Gazit Drilling,

  • falsifikim,

  • Ngrohtë dhe formimin e ftohtë,

  • Machine Building,

  • Transferimi Sistemet, si ingranazhet e transmetimit të energjisë dhe boshte.

  • Përgjithshme

   industritë inxhinieri dhe aplikacionet e përdorimit strukturore, të tilla si: të rënda
   boshte detyrë, ingranazhet, boshtet, spindles, lidhëse, kunjat, chucks, moulds etj


 • I mëparshëm:
 • Next:
 • Dërgo mesazhin tuaj për ne:

  Enquiry TANI
  • * CAPTCHA: Ju lutemi zgjidhni Tree

  Related Products

  Enquiry TANI
  • * CAPTCHA: Ju lutemi zgjidhni Car